Raya og den sidste drage | Film hvor som helst

Walt Disney Animation Studios’ “Raya and the Last Dragon” rejser til fantasiverdenen Kumandra, hvor mennesker og drager levede sammen i harmoni for længe siden. Men da en ond kraft truede landet, ofrede dragerne sig selv for at redde menneskeheden. Nu, 500 år senere, er den samme ondskab vendt tilbage, og det er op til en ensom kriger, Raya, at opspore den legendariske sidste drage for at genoprette det splittede land og dets splittede folk. Men på sin rejse vil hun lære, at det vil tage mere end en drage at redde verden – det vil også kræve tillid og teamwork. “Raya og den sidste drage” indeholder stemmer fra Kelly Marie Tran som Raya, en kriger, hvis vid er lige så skarp som hendes klinge, og Awkwafina som den magiske, mytiske, selvironiske drage ved navn Sisu. Karaktererne inkluderer også en gadekyndig 10-årig iværksætter ved navn Boun, den formidable kæmpe Tong og et tyvagtigt lille barn Noi med hendes band af Ongis.
Instruktør: Don Hall, Carlos López Estrada
Producer: Osnat Shurer, Peter Del Vecho
Forfatter: Qui Nguyen, Adele Lim
Medvirkende:
Kelly Marie Tran, Awkwafina, Izaac Wang, Gemma Chan, Daniel Dae Kim, Benedict Wong, Jona Xiao, Sandra Oh, Thalia Tran, Lucille Soong, Alan Tudyk, Gordon Ip, Dichen Lachman, Patti Harrison, Jon “Dumbfounderead” Park, Sung Kang , Sierra Katow, Ross Butler, François Chau, Paul Yen

Sund fornuft SaysL Charmerende, episke eventyr blander monstre, humor, hjerte.

Hvad forældre behøver at vide

  • Forældre skal vide, at Raya og den sidste drage er et animeret Disney-eventyr om en krigerprinsesse på en mission. Filmen foregår i det fiktive land Kumandra, som er baseret på ægte sydøstasiatiske kulturer (herunder thailandsk, malaysisk og vietnamesisk), og følger Raya (udtalt af Kelly Marie Tran), som i årevis har forsøgt at finde en måde at vende en skræmmende, forbandelseslignende pest kendt som Druun, som tager form af ubønhørlige lilla-og-sorte klatmonstre og forvandler enhver, den rører ved, til sten. Awkwafina medspiller som stemmen til Sisu, den sidste overlevende drage, som Raya rekrutterer til at hjælpe i hendes søgen. Sorg er et hovedtema i filmen, og flere karakterer taler om de elskede, der er taget af Druun, inklusive børn, der har mistet forældre og hele familier. Skræmmende sekvenser involverer karakterer, der flygter for deres liv fra forskellige farlige situationer, inklusive både menneskelige fjender og Druun.
  • Der er intense nærkampe med sværd/blade, og et skelet er synligt i én sekvens. I en anden scene (spoileralarm) bliver en hovedperson ramt af en pil og formodes død. I en meget følelsesladet scene ofrer karakterer sig villigt til Druunen; unge seere tror måske, de er døde. Filmen understreger vigtigheden af at stole på andre og overvinde fordomme for at finde fælles fodslag. Og Raya er en fremtrædende rollemodel, der udviser mod, teamwork og vedholdenhed.

Yderligere oplysninger
Genre: Fantasy, Action, Family
Udgivelsesdato: 5. marts 2021
Sprog: Engelsk, spansk
Teksttekster: Engelsk, spansk
Lydformat: 5.1
Kvalificeret skærmpas: Nej